Τι να κάνετε

Πεζοπορία

Περιηγηθείτε στα μονοπάτια που ενώνουν τα χωριά μεταξύ τους. Ανακαλύψτε τοποθεσίες όπως οι καταρράκτες των Αποστόλων, ή τα παλιά γερμανικά μεταλλεία του 1903.

Κάστρο

Το Κάστρο είναι ο παλιότερος οικισμός του νησιού και βρίσκεται βορειοανατολικά των Λιμεναρίων σε απόσταση 12 χλμ. Βρίσκεται σε υψόμετρο 500μ και δεν διακρίνεται από τα πεδινά. Υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτάσετε εκεί. Ο κύριος δρόμος είναι από τα Καλύβια των Λιμεναρίων, πρόσφατα ασφαλτοστρωμένος, προσφέρετε κυρίως για οδήγηση. Η εναλλακτική διαδρομή περνά από τους καταρράκτες των Αποστόλων. Το τοπίο είναι μαγευτικό, καθώς θα περάσετε μέσα από πλατάνια ελαιώνες και πευκοδάση. Θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε την πραγματική επαφή με τη φύση του νησιού.

Καζαβίτι

Το Καζαβίτι είναι ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους αρχιτεκτονικά παραδοσιακούς οικισμούς της Θάσου. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια που ξεκινούν από την πλατεία του χωριού και εκτείνονται σε όλη τη γύρω περιοχή. Η διαδρομή είναι εντυπωσιακή και καταλήγει σε ξωκλήσια με πανοραμική θέα.

Θεολόγος

Ο Θεολόγος είναι η παλιά πρωτεύουσα του νησιού και διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών προς όλο το νότιο τμήμα του νησιού. Στην αρχιτεκτονική του χωριού κυριαρχεί η πέτρα. Έχει υπέροχα καλντερίμια για να περιηγηθείτε, παλιά αρχοντικά και λαογραφικό μουσείο. Μπορείτε, επίσης, να ακολουθήσετε το μονοπάτι στο ρέμα με το μοναδικό πέτρινο γεφύρι, τα ερείπια των νερόμυλων και τον καταρράκτη. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανηφορίσετε στην πλαγιά με τα χαλάσματα του παλιού οικισμού "Πολίτες". (Περισσότερες πληροφορίες: https://thassos-nature.gr)

Ποδήλατο

Η επιλογές για εξερεύνηση είναι πολλές αναλόγως του είδους του ποδηλάτου που σας ταιριάζει. Μπορείτε να ακολουθήσετε το οδικό παραθαλάσσιο δίκτυο ή να χαθείτε στα διάφορα μονοπάτια αν σας ενδιαφέρει το MountainBiking. Η Θάσος αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ένα πυκνό δίκτυο δασικών δρόμων και μονοπατιών με εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίου και υπέροχα σημεία πανοραμικής θέας. Αν δεν έχετε ποδήλατα μπορείτε να νοικιάσετε σε διάφορα σημεία του νησιού. (Περισσότερες πληροφορίες: www.mtb-thassos.com )

Κολύμπι

Οι επιλογές είναι πολλές. Οι παραλίες Μεταλλεία,Τρυπητή, Πευκάρι, Ποτός Ψιλή Αμμος, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και θα αποζημιώσουν την κοντινή αναζήτησή σας. Αν πάλι θέλετε να απομακρυνθείτε περισσότερο τότε οδηγήστε στις Αλυκές και στις παραλίες πλησίον του μοναστηριού του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Ιστορία

Κάντε μια βόλτα στην περιοχή των Μεταλλείων. Στην περιοχή πριν 100 χρόνια λειτουργούσε ένα εργοτάξιο ορυχείου και τήξης, σήμερα είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Θάσου, «διαφορετική» με εκατοντάδες σημεία και έργα τέχνης για να εξερευνήσετε και να φωτογραφήσετε, είναι αμμώδης ενώ διαθέτει γαλαζοπράσινα νερά. Κάντε μια επίσκεψη στο μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ όπου φυλάσσεται ένα κομμάτι του Τιμίου Ήλου, δηλαδή ενός από τα καρφιά της σταύρωσης. Πέραν αυτού θα θαυμάσετε το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου από τα βράχια που βρίσκεται η μονή. Στο χωριό Παναγία, επισκεφθείτε την εκκλησία με τις εικόνες του 14ου-17ου αιώνα και θαυμάστε το λάβαρο του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Στον Λιμένα, δείτε την αρχαία πόλη της Θάσου, που χρονολογείται στο 700 π.X. και το Αρχαίο Θέατρο του 5ου αι. π.Χ.

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from Anasa Thalassas.

You can unsubscribe from email list at any time